گزارش، آمریکا و ادامه حضور نظامی در پوشش نیروهای قراردادی در افغانستان
به گزارش لوکو، درحالی که سطح نظامیان آمریکایی در افغانستان به 2500 نفر کاهش یافته اما هنوز بیش از 18 هزار نیروی قراردادی این کشور در افغانستان مستقر هستند و زمزمه عدم خروج این نظامیان نیز کلید خورده است.
به گزارش دفتر منطقه ای خبرنگاران، در زمان ریاست جمهوری ترامپ بخصوص سال نخست آن جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ و استیو بنن مشاور سابق کاخ سفید بارها مسئله کاهش هزینه و نیز سطح نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان را در قالب جایگزینی نظامیان آمریکایی با سربازان اجیر شرکت های خصوصی مطرح کرده بود اما این طرح ظاهراً با اعلام استراتژی جنگی ترامپ برای افغانستان و اعزام نیروی بیشتر به این کشور مسکوت مانده است.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
با این حال پس از ناکامی استراتژی آمریکا در افغانستان و نارضایتی ترامپ از شرایط جنگ در این کشور برخی رسانه های آمریکایی گزارش داده بودند که رئیس جمهور آمریکا احتمال خصوصی سازی جنگ را بررسی می کند و وزارت دفاع آمریکا نیز در سال های اخیر افزایش شمار نیروهای قراردادی در دولت ترامپ را تایید کرد.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
به گفته مقامات واشنگتن نیروهای قراردادی نباید در میدان های جنگ حضور داشته باشند اما تابستان گذشته رسانه ای شدن کشته شدن نیروهای قراردادی آمریکا بر اثر درگیری برآورد های باز شدن پای سربازان اجیر به افغانستان هر چند بطور محدود را در پی داشت.
جرمی اسکهیل نویسنده کتاب بلک واتر؛ خیزش قویترین ارتش خصوصی جهان و سردبیر و موسس نشریه خبری آنلاین اینترسپت چندی پیش درباره علاقه واشنگتن برای استفاده از سربازان اجیر گفته بود که اعزام این نیروها به مناطق جنگی به کاخ سفید این اجازه را می دهد تا کنگره را دور زده و دستیابی به جزئیات فعالیت این نیروها نیز تقریباً غیرممکن است.
در واقع سربازان اجیر دولت آمریکا را قادر می سازد تا بدون گزارش دهی به کنگره و شفافیت، آتش جنگ را تشدید کرده و حضور نظامی را در مناطق جنگی افزایش دهد.
اکنون نیز در آخرین روز کاری دولت ترامپ و درحالی که مراسم تحلیف بایدن برگزار می شود طرح جنجالی خصوصی سازی جنگ افغانستان همچنان در ابهام قرار گرفته است.
طرح خصوصی سازی جنگ و اعزام سربازان اجیر در افغانستان در حالی ظاهراً مسکوت مانده است که گزارش تازه پنتاگون نشان می دهد؛ باوجود کاهش سطح نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان به 2500 نفر، همچنان 18 هزار و 214 نیروی طرف قرارداد پنتاگون در افغانستان حضور دارند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
این یعنی در حال حاضر به ازای هر نظامی آمریکایی در افغانستان بیش از 7 نیروی قراردادی پنتاگون حضور دارند که با توجه به تعهد آمریکا برای خروج کامل از افغانستان تا ماه می سال 2021 پرسش برانگیز است.
گفتنی است در سال 2010 میلادی که 100 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر بودند به ازای هر نظامی تنها یک نیروی قراردادی در این کشور حضور داشت.
حضور گسترده نظامیان آمریکایی در افغانستان در حالی ادامه دارد که پیش از این کارشناسان درباره اعزام مخفیانه سربازان اجیر شرکت های امنیتی خصوصی به افغانستان در قالب نیروهای قراردادی ابراز نگرانی کرده بودند.
براساس متن صریح توافقنامه قطر، آمریکا متعهد است که مشروط به تعهدات امنیتی طالبان تمام نیروهای نظامی آمریکا، متحدان و شرکای ائتلاف از جمله تمام کارمندان غیرنظامی و غیردیپلماتیک، پیمانکاران امنیتی خصوصی، مربیان، مشاوران و پرسنل خدمات حمایتی را تا ماه می سال 2021 از افغانستان خارج کند.
موضوع سربازان اجیر و نیروهای قراردادی آمریکا در افغانستان هنوز در حالی در ابهام قرار گرفته است که ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو تاکید کرد: حضور نیروهای این سازمان در افغانستان مبتنی بر شرایط است.
از سوی دیگر نیز، آنتونی بلینکن وزیر پیشنهادی جو بایدن برای وزارت خارجه آمریکا گفته که توافقنامه دولت ترامپ با طالبان را مورد بررسی قرار خواهد داد.
بلینکن در جلسه تایید صلاحیت خویش در سنای آمریکا همچنین تاکید کرد که واشنگتن برای جلوگیری از تجدید حیات تروریسم در افغانستان باید شماری از نیروها را در این کشور حفظ کند.
به نظر می رسد که خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان با توجه به حضور نیروهای قراردادی به سادگی انجام نخواهد شد و به احتمال بسیار بر مذاکرات صلح افغانستان تاثیرخواهد گذاشت.
.
منبع: خبرگزاری تسنیم