طرز تهیه عدس پلو با کشمش
به گزارش لوکو، خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگرچه می توان را به صورت عدس پلو با گوشت و مرغ نیز درست کرد، اما از آنجا که پزشکان توصیه می نمایند که برای حفظ سلامتی در تمام طول هفته از غذا هایی که با گوشت تهیه می شوند، استفاده نکنید. عدس پلو با کشمش و سیب زمینی یکی از غذا های بدون گوشتی است که بسیار خوشمزه است و تقریبا همه آن را دوست دارند. البته در صورت تمایل می توانید پیاز داغ و سیب زمینی سرخ نموده را از این غذا حذف کنید، اما با وجود این دو طعم غذا به شکل قابل ملاحظه ای بهتر می گردد. این غذا را همراه با ، ماست یا ترشی سرو کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو با کشمش
به منظور تهیه این غذا برای چهار الی پنج نفر، به یک ساعت و نیم زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ملاحظه می کنید، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
عدس | 250 گرم |
برنج | یک کیلوگرم |
کشمش | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
چند نکته:
- حتما از کشمش پلویی بهره ببرید.
- عدس را از پنج الی شش ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.
- برنج را نیز از قبل خیس کنید. هنگامی که برنج را خیس می کنید، باید مقداری نمک نیز به آن اضافه نمایید.
طرز تهیه عدس پلو با کشمش
عدس را بشویید و در یک قابلمه بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح عدس را بپوشاند، سپس آن را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا بپزد. سپس عدس را در آبکش بریزید و مقداری آب سرد روی آب بریزید. سپس عدس را در صافی بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
- در یک قابلمه آب بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
- سپس دو قاشق غذاخوری روغن را نیز به آن اضافه کنید.
اکنون آبی را که برنج را در آن خیس نموده اید، دور بریزید و برنج را به آب و روغن در حال جوشیدن اضافه کنید.
- زمانی که مغز برنج از خامی درآمد. آن را در آبکش ریخته و مقداری آب گرم روی آن بریزید و سپس عدس را اضافه کنید. اندکی بهم بزنید تا عدس و برنج مخلوط شوند. توجه داشته باشد که به آرامی و خیلی کم بهم بزنید تا برنج خرد نگردد.
- کشمش را بشویید و همراه با زردچوبه و مقداری روغن تفت دهد.
- کف یک قابلمه را چرب کنید و یک تکه نان در آن قرار دهید، سپس برنج و عدس را به تدریج اضافه نموده و مابین آن کشمش بریزید. برنج باید مثل مخروط در وسط قابلمه ارتفاع بیشتری داشته باشد.
- یک دم کنی روی قابمله قرار داده و درب آن را بگذارید، سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید.
- زمانی که برنج بخار کرد، سه الی چهار قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید.
- نصف یک استکان آب نیز در اطراف برنج بریزید و مجددا دم کنی و درب قابلمه را بگذارید.
سیب زمینی ها را نگینی خرد نموده و بشویید. سپس با مقداری آب به مقداری 20 الی 10 دقیقه روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا یکی دو جوش بزنید. سپس در آبکش ریخته و آب سرد روی آن بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته گردد. سپس در مقداری روغن سرخ کنید.
- پیازها را خلالی خرد نموده و سرخ کنید. مقداری زردچوبه نیز هنگام سرخ شدن پیازها به آن اضافه نمایید.
- زمانی که برنج دم کشید، آن را به آرامی در دیس بکشید. سپس روی آن را با سیب زمینی سرخ نموده و پیار داغ تزیین کنید. سپس ته دیگ آن را نیز خارج کنید.
عدس پلو با کشمش آماده است و می توانید آن را سرو نمایید.
چند نکته:
- حتما قابلمه برنج را باید روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و ترجیحا از شعله پخش کن نیز بهره ببرید تا ته دیگ آن نسوزد.
پیش از آنکه عدس را با برنج مخلوط کنید، حتما آن را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن برود. آب عدس باعث می گردد رنگ برنج تیره شده و بوی نامطبوعی بگیرد.
در صورت تمایل می توانید از سیب زمینی نیز برای ته دیگ بهره ببرید. در این صورت پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها به صورت حلقه ای برش بزنید. توجه داشته باشدی که ضخامت برش ها نباید زیاد باشد. پس از آنکه روغن کف قابلمه ریختید، سیب زمینی ها را روی آن بچینید و روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس بعد از پنج دقیقه، حرارت را بسیار ملایم کنید و مابقی مراحل را مثل قبل انجام دهید.
در صورت تمایل می توانید پیاز داغ و سیب زمینی سرخ نموده را از این غذا حذف کنید، اما سرو کردن آن ها با عدس پلو با کشمش خالی از لطف نیست و طعم غذا را تا حد زیادی بهبود می دهد. این غذا نه تنها خواص قابل توجه عدس را دارد، از خواص کشمش نیز بهره مند است. عدس پلو را معمولا با ماست یا سالاد سرو می نمایند.
منبع: setare.com