طرز تهیه خورش ریواس و تجربه یک غذای بهاری لذیذ
به گزارش لوکو، اگر به طرز تهیه خورش های فصلی علاقمندید، طرز تهیه خورش ریواس را در بهار امتحان کنید. ریواس، گیاهی خودرو از تیره ترشک ها است. ساقه خوش طعم و ترش این گیاه در کنار گوشت و نعنا و جعفری، طعمی منحصر به فرد و دلچسب به نام خورش ریواس می سازد. البته، استفاده از ریواس به همین جا ختم نمی گردد و شما می توانید با استفاده از این گیاه مفید، غذاهایی مانند ریواس پلو؛ کوکوی گل ریواس؛ ترشی ریواس و… هم درست کنید.

حالا اگر کنجکاوید بدانید که خورش ریواس چطور درست می گردد و در طرز تهیه آن باید چه نکاتی را در نظر بگیریم، با ما همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این خورش خوشمزه بهاری را با هم می بینیم:
خورش ریواس | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه خورش ریواس با گوشت
متداول ترین طرز تهیه خورش ریواس، با استفاده از گوشت قرمز است. اما این خورش خوشمزه را با مرغ هم می توان تهیه کرد. در هر دو حالت، نکته مهم این رسپی، آن است که بعد از ریختن ساقه های ریواس در خورشت، آن را بیش از میزان روی حرارت قرار ندهید، چون این کار، باعث له شدن ریواس و به هم خوردن فرم ظاهری غذا می گردد. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورش ریواس را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس
برای تهیه این خورشت لذیذ بهاری، مواد اولیه زیر را آماده کنید. در ضمن در نظر داشته باشید که استفاده از شکر در این رسپی، اختیاری است و می توانید آن را از دستور تهیه حذف کنید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت خورشتی | نیم کیلو |
ریواس | 1 کیلو |
پیاز | 2 عدد |
جعفری تازه | 250 گرم |
نعنا تازه | 150 گرم |
شکر | 2 تا 3 قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل تهیه خورش ریواس
دستور پخت خورش ریواس شامل مراحل ساده ای است و خواندن دقیق مراحل زیر، جایگزین خوبی برای تماشا طرز تهیه خورش ریواس تصویری است:
- مرحله اول: در قابلمه ای مناسب میزانی روغن ریخته و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
- مرحله دوم: پیازها را پوست گرفته و به صورت ریز خرد کنید. سپس، در روغت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- مرحله سوم: در ادامه کار، گوشت خورشتی را به پیاز اضافه نموده و میزانی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- مرحله چهارم: حالا 2 تا 3 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم، به طور کامل بپزد.
- مرحله پنجم: در فاصله پخت گوشت، ریواس ها را بشویید و پوست نازک روی آن ها را جدا کنید. سپس، ساقه ریواس ها را به صورت تکه های 3 سانتی متری خرد نموده و کنار بگذارید.
- مرحله ششم: در این مرحله، نعنا و جعفری را پاک نموده، بشویید و به صورت ریز خرد کنید.
- مرحله هفتم: حالا داخل تابه ای کوچک میزانی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس، نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن تفت داده و آن ها را به گوشت اضافه کنید.
- مرحله هشتم: 10 دقیقه بعد از اضافه کردن سبزیجات، تکه های ریواس را همراه با شکر و نمک و فلفل، داخل قابلمه خورشت بریزید و اجازه دهید برای 10 دقیقه دیگر، خورشت روی حرارت بماند.
حالا خورش ریواس خوشمزه شما آماده است. آن را داخل ظرفی مناسب بکشید و همراه با برنج و سایر مخلفات دلخواه، سرو کنید.
طرز تهیه خورش ریواس با مرغ
در صورت منع مصرف گوشت قرمز، خورش ریواس را با مرغ تهیه کنید. برای این کار؛ به ازای 4 تکه سینه مرغ، به نیم کیلو ریواس، 2 عدد پیاز، 200 گرم جعفری و 2 قاشق غذاخوری نعنای خشک احتیاج دارید. البته نمک و فلفل هم فراموش نگردد.
در صورت استفاده از نعنای تازه، از 4 قاشق غذاخوری نعنای ساطوری شده بهره ببرید.
این دستور هم دقیقا مشابه دستور خورش ریواس با گوشت است. با این تفاوت که مرغ، به زمان کمتری برای پخت احتیاج دارد. کافیست مرغ را همراه با میزانی آب، 1 پیاز تفت داده شده و نمک و فلفل بپزید. سپس، سبزیجات را همراه با پیاز دوم در تابه ای دیگر تفت داده و به مرغ پخته شده اضافه کنید. 40 دقیقه بعد، ریواس های پوست گرفته و خرد شده را همراه با میزانی نمک و فلفل داخل خورشت بریزید. در نهایت، پس از حدود 10 دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید.
چند نکته مهم در تهیه خورش ریواس
در دستور پخت خورش ریواس با مرغ یا گوشت، این موارد را در نظر داشته باشید:
- در برخی رسپی های خورش ریواس، از یک قاشق غذاخوری رب انار ترش به عنوان چاشنی استفاده می گردد.
- در صورت تمایل می توانید به جای رب انار، از رب آلوچه یا رب گوجه هم بهره ببرید.
- استفاده از چاشنی های ترش مزه دیگری مانند گرد غوره، گرد لیمو و آبلیمو هم در این خورشت، متداول است.
- حتما به نسبت نعنا و جعفری توجه داشته باشید و میزان نعنا را بیشتر از میزان گفته شده نکنید. زیرا این کار، طعم خورش را تلخ خواهد نمود.
سفارش انواع خورش های خوشمزه ایرانی با خبرنگاران
طرز تهیه خورش ریواس را برای شما گفتیم. حال، اگر هوس خورش ریواس یا دیگر انواع خورش را نموده اید و فرصت کافی برای طبخ آن در منزل را ندارید، حتما سری به خبرنگاران بزنید و به وسیله سفارش آنلاین غذا، غذای دلخواه خود را سفارش دهید. البته، اگر دست به کار پخت شده اید و به ریواس های تازه و باکیفیت احتیاج دارید، باز هم ادامه کار خود را به خبرنگاران بسپارید و به وسیله سفارش آنلاین میوه و سبزی، تمام ملزومات این خورشت خوشمزه بهاری را در کوتاه ترین زمان ممکن مهیا کنید.
منبع: اسنپ فود