طرز تهیه کباب کوبیده در خانه
به گزارش لوکو، کباب کوبیده، یکی از اصیل ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در میهمانی ها و مناسبت های خاص جایگاه ویژه ای دارد. در این مقاله از خبرنگاران مگ، به آموزش طرز تهیه کباب کوبیده خانگی می پردازیم که بتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و در آخر ترفندهای مفید برای پختن کباب کوبیده ای خوشمزه و بی نقص را به شما یاد می دهیم.
طرز تهیه کباب کوبیده خانگی برای 4 نفر
با طی کردن دستورالعمل زیر و رعایت نکات و ترفندهای گفته شده، می توانید کبابی درست کنید که هیچ تفاوتی با کباب های رستورانی نداشته باشد.
مواد لازم (برای 4 نفر) | |
گوشت مخلوط | 800 گرم (400 گرم راسته گوسفندی، 400 گرم قلوه گاه گوساله) |
پیاز میانه | 3 عدد |
دنبه تازه گوسفندی | 100 گرم |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر (اختیاری) | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
زعفران دم نموده | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
دستور پخت:
- آماده سازی گوشت: گوشت راسته گوسفندی و قلوه گاه گوساله را به همراه دنبه دو بار چرخ کنید تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
- آماده سازی پیاز: پیازها را رنده کنید و آب اضافی آن ها را با فشار دست کاملاً بگیرید. سپس پیاز آب گرفته شده را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا شیرین گردد.
- مزه دار کردن گوشت: در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ نموده، پیاز آب گرفته شده، بکینگ پودر، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم نموده را با هم مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا مایه کباب چسبناک و منسجم گردد و هنگام بلند کردن از ظرف، تکه تکه نگردد.
- استراحت دادن گوشت: روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کباب استراحت کند.
- سیخ کردن گوشت: به مقدار یک پرتقال کوچک از مایه کباب بردارید، آن را بین سیخ قرار دهید و به شکل دلخواه روی سیخ ها فرم دهید. با انگشت روی کباب ها شیار ایجاد کنید تا کباب به طور یکنواخت بپزد و ظاهر زیباتری داشته باشد.
- کباب کردن گوشت: منقل را با ذغال روشن آماده کنید. سیخ های کباب را به آرامی روی منقل بچینید و به طور مداوم بچرخانید تا به طور یکنواخت پخته شوند.
- طعم دار کردن نهایی: پس از پخت کامل کباب ها، کره را روی بخار آب ذوب کنید و به همراه زعفران با برس روی کباب ها بمالید تا خوش طعم تر شوند.
[ dk-cta-product id=5457925′ campaign=FMCG medium=DIGIKALAMAG source=blog-post content=lifestyle type=fresh ]
طرز تهیه کباب کوبیده خانگی در ماهیتابه
اگر امکان درست کردن کباب کوبیده روی منقل را ندارید و دوست ندارید کثیف کاری پختن کباب کوبیده روی را گاز را هم به جان خریداری کنید، می توانید این دستورالعمل طرز تهیه کباب کوبیده در ماهیتابه را امتحان کنید.
طرز تهیه کباب رژیمی سالم و خوش طعم
مواد لازم (برای 4 نفر) | |
گوشت گوسفندی (ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوساله) | 500 گرم |
پیاز میانه | 3 عدد |
سماق | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان کافی |
روغن مایع | به میزان کافی |
دستور پخت:
- گوشت را چرخ نموده و در یک کاسه مناسب بریزید. سپس پیازها را به صورت ریز رنده کنید و به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا اسید پیازها گرفته شده و شیرین گردد. پس از آن، آب پیازها را به طور کامل بگیرید و به همراه نمک، فلفل سیاه و سماق به گوشت اضافه کنید.
- مایه کباب را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا کاملاً یکدست شده و حالت چسبندگی پیدا کند. اگر زمان کافی دارید، مایه کباب را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت طعم ادویه ها را بهتر بگیرد.
- تابه ای نچسب را با کمی روغن چرب کنید و مایه کباب را به طور یکدست کف تابه پهن نموده و با قاشق یا دست روی آن شیار ایجاد کنید. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کباب خودش را بگیرد.
- پس از اینکه کباب خودش را گرفت، با احتیاط آن را به صورت نوارهای طولی برش بزنید و به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.
- در صورت تمایل، 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده و 50 گرم کره را آب کنید و با برس روی کباب ها بمالید تا طعم بهتر پیدا نمایند.
- در مراحل پایانی پخت، می توانید چند عدد گوجه فرنگی و فلفل سبز را در کنار کباب ها در تابه قرار دهید تا با حرارت ملایم پخته شوند.
- کباب کوبیده تابه ای را همراه با نان، برنج، گوجه فرنگی و فلفل پخته شده سرو کنید.
نکاتی درمورد طرز تهیه کباب کوبیده بدون ریزش
یکی از چالش هایی که ممکن است که موقع درست کردن کباب کوبیده در خانه با آن روبرو می شوید، ریزش کباب از روی سیخ است. برای برطرف این چالش، در ادامه این مطلب، نکات کلیدی برای طرز تهیه کباب کوبیده بدون ریزش را به شما آموزش می دهیم.
- گوشت را 2 تا 3 بار چرخ کنید تا کاملاً ریز و یکدست گردد و چسبندگی آن افزایش یابد.
- خشک بودن گوشت یکی از دلایل ریزش کباب کوبیده است. برای حل این مشکل می توانید میزانی دنبه به گوشت اضافه کنید تا چربی گوشت بیشتر گردد. البته حواستان باشد که بیش از حد دنبه اضافه نکنید زیرا چربی بیش از حد گوشت نیز می تواند ریزش کباب را به همراه داشته باشد.
- برای افزایش چسبندگی گوشت، می توانید میزانی گوشت مرغ چرخ نموده نیز به آن اضافه کنید.
- آب پیاز نیز می تواند باعث شل شدن مایه کباب و ریزش آن گردد. بنابراین پیازها را در یک ظرف جداگانه رنده کنید، آب آن ها را کاملاً بگیرید و فقط تفاله پیاز را به گوشت اضافه کنید.
- می توانید از میزان بسیار کمی جوش شیرین برای یکدست شدن و زیباتر شدن کباب ها و افزایش چسبندگی آن ها بهره ببرید. البته حواستان باشد که از جوش شیرین زیاد استفاده نکنید زیرا موجب از بین رفتن آهن گوشت می گردد.
- استراحت دادن به مایه کباب (قبل از به سیخ کشیدن گوشت) نیز یکی دیگر از نکاتی است که برای جلوگیری از ریزش کباب باید رعایت کنید. حتی بعضی از سرآشپزها توصیه می نمایند که بعد از سیخ زدن کباب ها، آن ها را مجدداً به مدت 1 ساعت در یخچال یا فریزر قرار دهید تا مایه کباب سرد گردد و شکل خود را حفظ کند.
- قبل از به سیخ کشیدن مایه کباب دقت کنید که سیخ ها کاملا خشک باشند.
- گوشت های سیخ کشی شده را از بالا و پایین با دست فشار دهید تا به خوبی به سیخ بچسبند و در حین کباب شدن نریزند.
- در ابتدای پخت، حرارت آتش را زیاد کنید و با قدرت روی زغال ها را باد بزنید. پس از اینکه کباب ها خودشان را گرفتند، حرارت را کم کنید و یا باد زدن را به آرامی انجام دهید تا کباب ها مغزپخت شوند و نسوزند.
- در حین پخت کباب حواستان باشد که سیخ ها را مرتباً پشت و رو کنید تا پخت یکسانی داشته باشند و سطح گوشت ترک نخورد.
طرز تهیه کباب ترش در 20 دقیقه!
جمع بندی
تهیه کباب کوبیده در خانه با رعایت نکات و ترفندهایی که در این مقاله به آن ها اشاره شد، به سادگی امکان پذیر است. با استفاده از این دستورالعمل ها، می توانید کباب کوبیده ای خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشیم طرز تهیه کباب کوبیده را به خوبی به شما یاد داده باشیم.
41 نوع کباب که در فهرست محبوب ترین کباب های دنیا قرار دارند
منبع: دیجیکالا مگ