طرز تهیه دلمه برگ مو و کوفته تبریزی مجلسی

به گزارش لوکو، کوفته تبریزی و دلمه برگ مو دو غذای سنتی ایرانی هستند که هواداران بسیاری دارند. کوفته تبریزی همانطور که از نامش معین است مربوط به شهر تبریز است. با این حال در سراسر ایران تهیه می گردد. البته در نقاط مختلف، گاهی دستور تهیه آن تغییر می نماید. دلمه برگ مو نیز جزء آن دسته از غذاهایی است که تهیه کردن آن کمی پیچیده است. به همین علت می تواند جزء غذاهای مجلسی محسوب گردد.

طرز تهیه دلمه برگ مو و کوفته تبریزی مجلسی

در این مطلب از خبرنگاران قصد داریم به طور مختصر به طرز تهیه این دو غذای پرطرفدار بپردازیم. اگر قصد دارید این غذاهای هیجان انگیز را خودتان در منزل تهیه کنید، تا سرانجامی این مطلب همراه ما باشید.

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو که در دستور پخت های مختلف به آن دلمه ساده نیز گفته می گردد یکی از غذاهای پرطرفدار و مجلسی ایرانی است. این غذا به عنوان غذای اصلی و گاهی پیش غذا سرو می گردد. این غذا در نقاط مخالف ایران دستور پخت متفاوتی دارد. اما آنچه که بین آنها مشترک است، این است که مواد اولیه که شامل لپه و سبزی های معطر می گردد را درون برگ مو می پیچند. در ادامه مواد لازم برای تهیه برگ مو آورده شده است.

مواد لازم

  • پیاز 1 عدد
  • برنج 2 لیوان
  • لپه 100 گرم
  • سبزی دلمه 200 گرم
  • روغن مایع به میزان کافی
  • سرکه 4 قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ نموده 200 گرم
  • برگ مو (درخت انگور) به میزان کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی

مراحل درست کردن دلمه برگ مو یا دلمه ساده

  1. برای درست کردن دلمه برگ مو ساده پیش از هر چیز لپه ها را خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  2. سپس آن را به همراه آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز گردد.
  3. سپس برنج را نیز به صورت جدا خیس نموده آن را نیز بپزید. توجه داشته باشید
    • برنج نباید کامل پخته گردد بلکه باید به حالت نیمه پخته درآمده باشد.
  4. در ادامه پیازها را نگینی نموده و سرخ کنید. سپس به آن نمک و فلفل و زردچوبه بیفزایید.
  5. در ادامه گوشت را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت به پیاز آغشته گردد و تغییر رنگ دهد.
  6. پس از پخته شدن گوشت می توانید شعله را خاموش کنید.
  7. حالا سبزی های مخصوص دلمه را شسته و خرد نموده و سپس به نسبت مناسب با هم مخلوط کنید.
  8. زمانی که گوشت خنک شد، سبزی ها را اضافه کنید. در آخر نیز لپه و برنج را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
  9. حال نوبت به برگ موها می رسد. برای آماده سازی آن ها باید یک قابلمه آب روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.
  10. سپس برگ ها را به مدت 3 دقیقه به آب جوش اضافه نموده و بیرون آورید تا نرم گردد.
  11. در در مرحله بعدی نوبت به پیچیدن دلمه ها می رسد.
  12. برای این کار باید به میزان لازم از مواد بردارید و در یک برگ مو به حالت بقچه بپیچید.
  13. سپس درون یک قابلمه را کمی چرب کنید و دلمه ها را به گونه ای درون آن بچینید که از هم باز نشوند.
  14. سپس به اندازه مناسب آب را با روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید. حرارت را روشن کنید تا به جوش آید.
  15. بعضی افراد در مرحله آخر رب انار نیز به محتویات قابلمه اضافه می نمایند.

همانطور که گفته شد دستور پخت دلمه برگ مو در نقاط ایران تفاوت هایی دارد.

کوفته تبریزی

همانطور که اشاره شد کوفته تبریزی یک غذای پرطرفدار ایرانی است. طرز تهیه کوفته تبریزی بسیار ساده است. اما باید هنگام درست کردن آن به نکاتی توجه داشته باشید تا کوفته به اصطلاح وا نرود. در ادامه مواد اولیه برای درست کردن کوفته تبریزی مناسب 6 نفر آورده شده است. توجه داشته باشید اگر قصد دارید این غذا را برای افراد بیشتر یا کمتر تهیه کنید، اندازه مواد اولیه را به همین نسبت تغییر دهید.

مواد لازم

  • پیاز 2 عدد
  • لپه 1 پیمانه
  • برنج 1 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • پیازداغ 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران 1 قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ نموده 1 کیلوگرم
  • آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
  • مرزه، گشنیز، ترخون و جعفری 5 قاشق غذاخوری
  • آلو، گردو و زرشک (اختیاری)
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته تبریزی

برای درست کردن کوفته تبریزی باید چند مرحله را به درستی پشت سر بگذارید و همه نکات را رعایت کنید تا نتیجه نهایی دلچسب و خوشمزه گردد.

  1. اولین کاری که برای درست کردن کوفته تبریزی باید انجام دهید این است که سبزی آن را تهیه کنید.
    • برای این کار به سبزی های معطر احتیاج دارید که با نسبت مناسبی با هم مخلوط شده اند.
  2. سپس لپه را از چند ساعت قبل خیس نموده و آب آن را عوض کنید و آنها را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
  3. در ادامه لپه ها را با آب سرد آبکش نموده و کنار بگذارید.
  4. در مرحله بعد درون قابلمه ای آب بریزید و به همراه نمک و روغن روی حرارت قرار دهید.
  5. برنج ها را اضافه کنید و زمانی که نیم پز شدند آن ها را آبکش کنید.
  6. سپس لپه ها را به برنج اضافه نموده و با گوشت کوب بکوبید تا کمی له گردد.
  7. حال نوبت به درست کردن سس کوفته تبریزی می رسد.
    • برای این کار کمی آب درون تابه بریزید. سپس پیاز و رب گوجه فرنگی، مرزه، تره، دارچین، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
    • زمانی که سس غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید.
  8. در مرحله بعد گوشت را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و فلفل سیاه، نمک، آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن ریخته و به مدت 3 دقیقه به خوبی ورز دهید.
  9. بعد از آن ترکیب نیمه له شده برنج و لپه را نیز اضافه نموده و دوباره به مدت 5 دقیقه ورز دهید.
  10. در ادامه سبزی های معطری را که از قبل کنار گذاشتید، اضافه کنید.
  11. در سرانجام نیز تخم مرغ را به مواد اضافه کنید. حال باید کوفته ها را به حالت توپی که وسط آن آلو و گردو و زرشک قرار گرفته است حالت دهید.
  12. سپس آن ها را درون سس آن که در حال پختن است بچینید تا همه مواد همراه هم به خوبی پخته شوند.

جمع بندی

در این مطلب با طرز تهیه دلمه ساده، دلمه برگ مو و کوفته تبریزی آشنا شدید. شما می توانید خودتان این غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی را به راحتی در منزل تهیه کنید. بعلاوه می توانید مواد اولیه هر یک از این غذاها را از فروشگاه خبرنگاران تهیه کنید و در زمان کوتاه در منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 11 مرداد 1401 بروزرسانی: 11 مرداد 1401 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 2065

به "طرز تهیه دلمه برگ مو و کوفته تبریزی مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه برگ مو و کوفته تبریزی مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید