ایام شیوع کرونا لبنیات مصرف کنیم؟
به گزارش لوکو، خبرنگاران : در این روزها که کرونا دوباره جان تازه ای گرفته، التهاب و نگرانی مردم درخصوص مصرف خوراکی های مختلف افزایش یافته و لبنیات هم از مواد غذایی است که نظرات ضد و نقیضی درباره آن مطرح شده است. از زمان شیوع کرونا پزشکان و متخصصان طب سنتی و طب رایج نظرات متفاوتی درباره مصرف لبنیات دارند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه خراسان ،این تفاوت دیدگاه موجب شد گفت و گویی در همین زمینه با دکتر محسن نعمتی متخصص تغذیه از انگلستان و استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر ابوالفضل روستایی شیردل، پزشک عمومی و درمانگر طب سنتی انجام دهیم تا درباره درست یا نادرست بودن پرهیز مصرف لبنیات و چگونگی مصرف آن به ویژه برای بچه ها در بازه زمانی که معلوم هم نیست چند سال طول بکشد، اطمینان پیدا کنیم.
احتیاج به لبنیات به عنوان منبع پروتئین
دکتر نعمتی با تاکید بر این نکته که جنس بعضی از عوامل دفاعی سیستم ایمنی از جمله آنتی بادی ها، اسیدآمینه است، گفت: مقدار کافی پروتئین در سبد غذایی از ما در برابر ابتلا به بیماری محافظت می نماید. هر لیوان شیر با حدود 7 تا 8 گرم پروتئین 15 درصد از احتیاج روزانه پروتئین ما را تامین می نماید و هیچ گونه تحقیقی وجود ندارد که مضر بودن مصرف شیر در این روزها را اثبات نموده باشد.
بنابراین افراد بنا به علاقه شان می توانند از محصولات لبنی با کیفیت نظیر شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک به عنوان بهترین منبع برای تقویت بدن استفاده نمایند. شایان ذکر است مصرف شیر در سلامت مغز و پیشگیری از کاهش توانایی سیستم ایمنی نقش مهمی ایفا می نماید.
مصرف چه گروهی از مواد غذایی در کنار لبنیات مفید است؟
دکتر نعمتی در ادامه گفت: علاوه بر لبنیات، مصرف میوه ها و سبزیجات به عنوان منابع غنی از املاح، ویتامین و مواد معدنی متنوع ،سیستم ایمنی را در مقابله با بیماری ها کمک می دهد و مصرف متعادل دانه های روغنی و آجیل ها به عنوان منابع غنی از ویتامینE به میزان 20 تا 30 گرم در هر وعده غذایی نقش به سزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
مصرف لبنیات قبل، بعد و در حین ابتلا به کرونا
این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد قبل و بعد از ابتلا به کرونا هیچ گونه مسئله ای درخصوص مصرف لبنیات ندارند اما در حین بیماری مصرف لبنیات منوط به تصمیم پزشک معالج و برحسب شرایط فرد درگیر است که معمولا به علت تحریک نشدن علایم بیماری مرتبط با کرونا مثل اسهال به صورت مقطعی 24 تا 48 ساعت ممکن است قطع مصرف لبنیات تجویز گردد.به شکل معمول هیچ محدودیتی در مصرف لبنیات وجود ندارد.
طب سنتی مصرف مواد غذایی با طبع سرد را منع می نماید
اما دکتر ابوالفضل شیردل پزشک عمومی و درمانگر طب سنتی طی مطالعاتش در این حوزه، خوردن غذاهایی با طب سرد را مناسب نمی داند.
او معتقد است: لبنیات بهتر است کم و همراه با مصلح های گرم نماینده مانند آویشن، زنجبیل و دارچین مصرف گردد یا اصلا مصرف نگردد. اما من به این دلیل که سرانه مصرف لبنیات در کشورمان پایین است، قطع کامل مصرف لبنیات را برای افراد توصیه نمی کنم.
دکتر شیردل با اشاره به این که افرادی که طبعشان سرد است بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های عفونی هستند و خوردن غذاهایی با طبع سرد بدن این افراد را برای ابتلا به بیماری مساعد می نماید، اضافه کرد: مواد غذایی با طبع سرد طیف گسترده ای دارد.
به عنوان مثال برنج هم طبع سرد دارد و توصیه می گردد که این موادغذایی را با آویشن یا نعناع استفاده کنیم . نمک هم جزو منابع گرم است که می توان سنگ نمک بهداشتی را در صورت نداشتن محدودیت و فشار خون همراه با ماست مصرف کرد. شیر هم می تواند همراه با عسل و دارچین و زنجبیل مصرف گردد.
این توصیه ها منوط به هر سه مرحله بیماری است. در طب سنتی در کل فصول سال توصیه می کنیم که لبنیات با مصلح خورده گردد و در دوران کرونا تاکید بیشتری روی این موضوع داریم تا دچار عارضه نشویم.
منبع: اقتصادنیوز