15 ترفند ساده و آسان برای درمان سرماخوردگی در منزل

به گزارش لوکو، سرماخوردگی اگر در خانه هم باشیم بسیار سخت است. درد اعضای بدن، تب، سرفه و مسائل تنفسی می تواند هرکسی را آزار بدهد.

15 ترفند ساده و آسان برای درمان سرماخوردگی در منزل

چندین روش درمان و کنترل سرما خوردگی در خانه وجود دارد که باعث بهبود وضع بیمار می شود. اگر بعد از چند هفته همچنان مشکل سرما خوردگی حل نشود باید به پزشک مراجعه کرد. اگر مسائل تنفسی و ضربان قلب بالا دارید و احساس گیجی دارید یا علائم شدید را تجربه کردید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

برای فرار از سرماخوردگی به مقاله در سرماخوردگی چی بخوریم؟ مراجعه کنید.

به خواندن ادامه دهید ما به شما روش هایی برای بهبود سرما خوردگی را نشان می دهیم.

1- سوپ مرغ:

سوپ مرغ وقتی سرما خوردگی دارید و حالتان بد است کمک زیادی به شما می کند. سوپ مرغ همراه با سبزیجات می تواند باعث کندی حرکت نوتوروفیل ها در بدن شما می شود. نوتروفیل ها نوعی از گلبول های سفید هستند که وظیفه مبارزه با بیماری ها را دارند. وقتی این سلول های نوتروفیل با سرعت کمتری حرکت کنند تمرکز بیشتری بر روی از بین بردن میکروب ها داشته و باعث بهبود بیشتر می شوند.

تحقیقات نشان می دهند که سوپ مرغ خصوصا برای بیماری های قسمت های بالایی دستگاه تنفس مناسب هستند. سوپ مرغ هم اب بدن شما را تامین می کند و هم مواد مغذی به بدن می رساند.

برای طرز تهیه انواع سوپ بر اینجا کلیک کنید.

2- زنجبیل

اثرات مثبت ریشه زنجبیل بر سرما خوردگی هزاران سال است که کشف شده است. اما امروزه علم نیز اثرات مثبت زنجبیل بر سرما خوردگی را تایید کرده است. میزانی زنجبیل خرد شده را در آب بجوشانید محلول حاضر برای سرفه و گلودرد بسیار مفید است. همچنین حالت تهوع ناشی از انفلوآنزا نیز با زنجبیل بهتر می شود. در مننبعی معتبر امده که یک گرم از ریشه زنجبیل می تواند از بستری شدن شخص مبتلا به آنفلوآنزا جلوگیری کند.

3- عسل

عسل خواص انتی باکتریایی و آنتتی میکروبی دارد. نوشیدن چای عسل با آب لیمو می تواند درد های گلو درد را کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهند عسل ضد سرفه بسکمک عالی ای است. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف 10 گرم عسل قبل از خواب برای بچه ها از شدت سرماخوردگی انها به میزان زیادی خواهد کاست و سرفه را کاهش خواهد داد. همچنین خوردن عسل باعث خواب راحت تر بچه ها می شده که در واقع برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.

یادتان باشد که به بچه ها زیر یکسال عسل ندهید. این موضوع بخاطر وجود ماده ای بنام بوتولینیم است. بچه ها با سن بیشتر قابلیت مقابله با این میکروب را دارنند اما بچه ها زیر یکسال بدلیل ضعف سیستم ایمنی در برابر این ماده آسیب پذیرند.

4- سیر

سیر حاوی ماده ای بنام آلیسین است. آلیسین خواص ضد میکروبی دارد. افزودن سیر به وعده غذایی روزانه باعث کاهش شدت علائم سرماخوردگی می شود. بر اساس تحقیقات اجرا شده سیر مانع از سرما خوردگی هم می شود.

مطالعات بیشتری برای تایید خواص ضد سرماخوردگی سیر باید انجام شود. در کوتاه مدت افزودی میزانی سیر به وعده های غذایی مسئله ای ایجاد نمی کند بنابراین سعی کنید از این ماده غذایی استفاده کنید تا شانس ابتلا به سرماخوردگی شدید را کاهش دهید.

5- اکیناسه (سرخارگل)

بومیان امریکایی برای مدت 400 سال از گیاه اکیناسه برای درمان بیماری ها استفاده می کردند. این گیاه نوعی ماده فعال است که دارای فلاوونویید است که خواص درمانی بسکمک برای بدن دارد. فلاوونویید باعث تقویتت سیستم ایمنی شما شده و التهابات را کاهش می دهد.تحقیقاتی وجود دارند که نشان می دهد اکیناسه باعث کاهش شدت علائم سرماخوردگی می شود. همچنین این گیاه می تواند باعث کوتاه شدن دوره سرماخوردگی شود. افراد بزرگسال سالم می توانند روزانه 1 تا 2 گرم از ریشه اکیناسه را به صورتت دم کرده روزی سه بار مصرف کنند. اما مدت مصرف این گیاه نباید بیش از یک هفته باشد.

6- ویتامین C

ویتامین C نقش مهمی در بدن دارد و خواص بسکمک برای سلامتی دارد. ویتامین C در میوه ها و مرکبات و گیاهان سبز وجود دارد. افزودن میزانی ابلیمو و عسل به چای وقتی بیمار هستید بسیار تاثیر خوبی دارد. آبمیوه های خنک یا گرم هم برای سرماخوردگی مفید هستند.

این نوشیدنی ها به هیچ وجه کاملا سلامتی را به شما باز نمی گردانند اما ویتامین C مورد نیاز سیستم ایمنی برای مقابله با میکروب سرماخوردگی را تامین می کنند. مطالعاتی معتبر نشان می دهند که ویتامین C اسیب ها و اشکالات دستگاه تنفسی را رفع می کند.

7- پروبیوتیک ها

پروبیوتتیک ها میکروب هایی بی ضرر و حتی مفید برای بدن هستند و در برخی غذاها و مکمل های غذایی موجودند. این میکروب ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما می شوند. تحقیقات منابع معتبر نشان می دهد که پروبیوتیک ها از سرماخوردگی جلوگیری می کنند و برای قسمت های بالایی دستگاه تنفسی بسیار مفید هستند.

به عنوانن یک غذای خوشمزه و سرشار از پروبیوتیک ماست پروبیوتیک گزینه مناسبی است. همراه با خواص بالقوه ای که ماست دارد پروتئین و کلسیم مناسبی هم به بدن می رساند. در موقع خریداری محصولاتتی خریداری کنید که حاوی باکتری های پروبیوتیک باشند.

8- محلول آب و نمک

غرغره کردن آب نمک می تواند از بیمار شدن قسمت های بالایی دستگاه تنفسی جلوگیری کند. همچنین می تواند علائم سرما خوردگی را نیز بهبود بدهد. برای مثال می تواند باعث رفع گرفتگی بینی و بهبود گلودرد شما شود.

غرغره کردن باعث از بین رفتن کلونی های بکتری در قسمت بالایی دستگاه تنفسی می شود. برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را در آب حل کنید و در دهان و حلق غرغره کنید و سپس از دهان خارج کنید.

9- استنشاق بخار

ممکن است بوی آن را دوست نداشته باشید اما از گذشته این روش بسیار کارا بوده و علائم سرماخوردگی را در بچه ها بزرگتر از 2 سال بهبود می دهد. یک یا دوبار بخور دادن قبل خواب باعث باز شدن لوله های هوا و سیستم تنفسی می شود، سرفه را کاهش می دهد و کیفیت خواب را افزایش می دهد. بسکمک از پزشکان که داروهای شیمیایی را کمتر تجویز می کنند و بیشتر در پی درمان های مکمل هستتند این روش را پیشنهاد می دهند.

10- رطوبت

ویروس انفلوانزا در محیط های خشک بیشتر توسعه می یابد. مرطوب کردن هوای خانه باعث می شود کمتر در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار بگیرید. رطوبت باعث رفع شدن التهابات بینی می شود و تنفس را در هنگام سرماخوردگی بهتر می کند. اگر یک دستگاه که بخار سرد ایجاد می کند را در اتاق خود نگهدارید می تواند تا حد زیادی باعث بهبود مسائل سرماخوردگی شود. این موضوع بخصوص در باره زمستان ها که هوا خشک تر است بیشتر اهمین پیدا می کند. البته افزادن چند قطره اکالیپتوس به مایه بخار شوند می تواند تنفس را نیز بهبود ببخشد.

به خاطر داشته باشید که آب داخل مرطوب کننده هوا باید روزانه تعویض شود تا از تولید و رشو میکروب ها در آن جلوگیری شود. اگر نمی خواهید از مرطوب کننده استفاده کنید حمام نسبتا طولانی پر از بخار جایگزین خوبی است.

11- حمام آب داغ

گاهی اوقات با یک دوش آب گرم تب بچه ها رفع می شود. حمام آب داغ در بزرگسالان نیز باعث کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. استفاده از نوعی نمک در آب حمام باعث کاهش درد های بدنی می شود. افزودن روغن های خاص مانند روغن درخت چای و رزماری و پرتقال و اکالیپتوس می تواند تاثیرات خوبی داشته باشد.

12- از داروهای سرماخوردگی بدون نسخه استفاده کنید.

برای بزرگسالان و بچه ها بالای 5 سال، از داروهای ضدگرفتگی مثل آنتی هیستامین و مسکن ها برای رفع علائم سرماخوردگی استفاده کنید. سعی کنید بیشتر از روش های طبیعی استفاده کنید؛ چراکه این داروها یکسری عوارض جانبی نیز به همراه دارد.

متخصصان توصیه می کنند که این داروها را به بچه ها ندهید. استفاده بیش از حد از این داروها می تواند آسیب جدی وارد کند. بنابراین قبل از دادن هردارویی به کودکتان، با پزشک اطفال مشورت کنید.

داروها را فقط طبق دستورالعمل ارائه شده مصرف کنید. به این نکته توجه کنید که برخی از داروهای سرماخوردگی حاوی چندین ماده مانند ضدگرفتگی و مسکن می باشد. بنابراین قبل از استفاده، برچسب روی دارو را بخوانید و بیش از حد از یک ماده استفاده نکنید.

13- از مکمل های زینک و روی مصرف کنید.

چندین تحقیق نشان داده است که مکمل های روی ممکن است دوره سرماخوردگی را کوتاه کند. اگر در طی 24 تا 48 ساعت اولیه سرماخوردگی از شربت یا قرص زینک استفاده کنید، علائم و نشانه های آن خفیف تر خواهد شد. اما به این نکته توجه کنید که مصرف خودسرانه و به میزان زیاد از این ماده معدنی، عوارض جانبی قابل توجهی دارد. بنابراین قبل از استفاده حتما با پزشک خود در خصوص مصرف و دستور آن صحبت کنید.

14- به میزان کافی استراحت کنید.

هنگام سرماخوردگی باید به میزان کافی بخوابید تا به بدن برای مقابله با ویروس کمک کنید. در 3 روز اول بیش از حد معمول بخوابید و استراحت کنید.

در یک مطالعه، متخصصان به این نتیجه رسیدند که خوابیدن کمتر از 7 ساعت در شب، احتمال ابتلا به بیماری را سه برابر نسبت به سایرین افزایش می دهد. بنابراین برای پیشگیری از سرماخوردگی و یا هرگونه بیماری ویروسی به میزان کافی بخوابید.

15- از استرس دوری کنید.

وقتی تحت فشار کار و زندگی هستید و بیش از حد دچار استرس می شوید، سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده و برای مقابله با ویروس ها به خوبی عمل نمی کند. استرس شدید احتمال ابتلا به سرماخوردگی را بیشتر کرده و به محض بروز بیماری، علائم بدتر خواهد شد.

استرس داشتن مداوم، باعث می شود که بدن کمتر به کورتیزول پاسخ دهد. این هورمون بدن را در برابر تهدیداتی مثل ویروس سرماخوردگی مقاوم می کند.

سعی کنید در هنگام سرماخوردگی فکر خود را از هرگونه مشغله و استرس دور نگه دارید.

روش هایی که به درمان سرماخوردگی کمک نمی کنند.

لیست روش هایی که به اشتباه برای درمان سرماخوردگی استفاده می شوند، طولانی است. اما در این قسمت به دو روشی که بسیار متداول است ولی به درمان سرماخوردگی کمک نمی کند، اشاره می شود:

1- مصرف آنتی بیوتیک:

آنتی بیوتیک ها به باکتری ها حمله می کنند؛ اما در مقابل ویروس سرماخوردگی هیچ گونه مقاومتی نشان نمی دهند. بنابراین از استفاده سرخود آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی خودداری کنید. این داروها به درمان سریع تر سرماخوردگی هیچ کمکی نکرده و استفاده بیش از حد آن عوارض جانبی خطرناکی دارد.

2- مصرف سیر به پیشگیری از سرماخوردگی کمک می کند نه به درمان آن:

باور تقریبا غلطی که بین مردم وجود دارد این است که مصرف سیر می تواند باعث درمان سرماخوردگی شود.

این باور تا حدودی نادرست است. سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. یعنی بدن را در مقابل ورود ویروس مقاوم می کند و از بیماری های ویروسی مثل سرماخوردگی پیشگیری می کند. اما بعد از مبتلا شدن به این بیماری، سیر نمی تواند کمک زیادی به درمان سرما خوردگی بکند. اما در کل سیر بهترین داروی گیاهی برای پیشگیری از سرماخوردگی است. مصرف روزانه یک عدد حبه سیر بدن شما را در مقابل بیماری ها ایمن می کند.

در مجله اینترنتی خبرنگاران با دیگر روش های درمان در سبک زندگی(سلامت و زیبایی) آشنا شوید.

منابع: healthline/newsnetwork

منبع: اُکالا
انتشار: 3 بهمن 1400 بروزرسانی: 3 بهمن 1400 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 1890

به "15 ترفند ساده و آسان برای درمان سرماخوردگی در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 ترفند ساده و آسان برای درمان سرماخوردگی در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید