مشاغل عجیب زنان در مصر باستان!

به گزارش لوکو، شغل زنان مصر باستان | The career of ancient Egyptian women

در بسیاری از دوره ها زنان برای این تربیت می شده اند که خانه و خانواده را مدیریت کنند و اگر هم برون سپاری به آن ها سپرده می شد در همین حول و حوش بوده اما، به تازگی کشف شده است که زنان در مصر باستان دارای ماغلی فراتر از آن چه که تا به حال ما تصور می کرده ایم، داشته اند! با توجه به بررسی های اجرا شده بر روی دندان های زنی باستانی، دانشمندان به حقایقی درباره شغل زنان در مصر باستان رسیده اند. در ادامه با ما در خبرنگاران همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، شغل زنان در مصر باستان را مورد بررسی قرار دهیم.

مشاغل عجیب زنان در مصر باستان!

همه چیز درباره شغل زنان مصر باستان

تا به حال هیچ زمانی نبوده است که درباره نتیجه اکتشافات تاریخی و فرضیه هایی که درباره آن ها داده می شود، سوالات زیادی وجود نداشته باشد. چیزی که درباره یافته های مختلف تاریخی همیشه به درد بخور بوده این است که همیشه اطلاعات خوبی را حداقل می توان از شکل زندگی زن و مرد بزرگ سال، قشر سالمند و حتی بچه ها در دوره های مختلف به دست آورد. در مصر باستان با توجه به اطلاعات مختلف و گوناگونی که از همین اکتشافات تاریخی به دست آمده، مصری ها در شرایط بهتری به سر می برده اند. آن ها هم از لحاظ رتبه بندی های اجتماعی و هم از لحاظ سبک زندگی نسبت به دیگر جوامع بهتر و پیشرفته تر بوده اند. این یافته ها الکی به دست نیامده اند بلکه پژوهشگران در طی سال ها بررسی متن های تاریخی و باستانی پیکره ها و مجسمه های مختلفی که مخصوصا به همراه مردگان دفن شده بوده، به این نتیجه رسیده بوده اند. ولی باز هم ناگفته های بسکمک همچنان وجود دارد. از این مقدمه که بگذریم، دانشمندان به تازگی بازمانده های یک زن مصری را پیدا کرده اند که با بررسی هایی که بر روی آن انجام داده اند، به اطلاعات تازه و زیادی درباره جایگاه و مشاغل زنان مصر باستان رسیده اند.

در واقع با پیدا شدن بازمانده های این زن مصری 4 هزار ساله و بررسی های دقیق کارشناسان با آزمایش بر روی استخوان ها و دندان های این زن مصری به این نتیجه دست یافته اند که شغل او حتی از بیشتر شغل های مردانه سخت تر و خشن تر بوده است! این اسکلت با این که در سال 1970 میلادی به همراه 67 اسکلت بازمانده دیگر پیدا شده بود اما بیشتر از همه آن ها توجه کارشناسان را به خود جلب نمود. دقیقا همین اسکلت هم به دانشمندان کمک کرد تا نتایج جالبی درباره جامعه مصری و مشاغل زنان مصر باستان به دست بیاورند.

داستان از این قرار است که نانسی لاول کاندایی از دانشگاه آلبرتا و همکاران او در گورستان مندس مصر، اسکلت هایی که پیدا کرده بودند را مجددا مورد آزمایش های دقیق قرار دادند. اسکلت های 67 عددی که بالاتر گفتیم،در نهیات به 92 عدد رسیدند و نتیاج جالب تری را به دست دادند. یکی از اسکلت های پیداشده، متعلق به زنی بوده است که هم در هنگام مرگز سن و سال بیشتری داشته و هم با توجه به قوانین اجتماعی مصری ها ثروتمند و غنی بوده است.

نتیجه بررسی ها نشان داد که این زن بین سال های 2181 تا 2055 قبل از میلاد مسیح زندگی می کرده است. همچنین او در هنگام مرگش تنها 50 سال داشته و از مقام و رتبه بالایی در جامعه مصری برخوردار بوده است. در قبر این زن آینه ای برنزی، زیورآلات، ظرف های مرمرین و سفید، لوازم آرایشی و چیزهای دیگری پیدا شده که نشان از رتبه بالای اجتماعی او دارند.

پس از بررسی هایی که بر روی استخوان های این زن انجام شد، نتایج جالبی گرفتند. 2 دندان پیش میش میانی این زن ساییدگی هایی دارد که نشان از شغل این زن دارد. 14 دندان او هم دارای ساییدگی های گوه مانند هستند. پژوهشگران دریافتند که 16 دندان از 24 دندان این زن، با الگوی دندان های کسی که غذا تنها جویده باشد اصلا یکی نیست و همگانی ندارد.

آن ها متوجه شده اند که این زن با دندان هایش کار دیگری انجام می داده است. دانشمندان حتی از ساییدگی ها و تغییرات دندان ها و یا حتی حک کردن طرح و یا هر تغییری بر روی آن ها به رمز و رازی تازه پی می برند. از شکل فک و دندان های این زن به این نتیجه رسیده اند این زن از مرتبه بالای جامعه یمصری بوده که کارش با دندان های تیزش بوده است. تغییراتی که بر روی دندان های این زن به وجود امده همگی نشانه های تکرار و روزمرگی این کار بر روی دندان های او بوده است. با توجه به اسناد تاریخی که وجود دارد، در مصر باستان زنانی بوده اند که برای تهیه الیاف گیاهی از دندان های خود استفاده می کرده اند. این گیاه ها معمولا نی یا پایپروس بوده اند. از ان جا که این گیاهان آبزی هستند، در منطقه ای که این زن دفن شده است و به احتمال زیاد در نزدیکی محل زندگی او بوده است، به وفور یافت می شده است. از شاخه های این گیاهان برای ساخت انواع سبد ها، جعبه، کفپوش، صندل و وسایل شبه چوبی دیگر استفاده می شده است. دقیقا به همین علت است که این زن مصری شکل دندان هایش عوض شده بوده زیرا جدا کردن پوسته بیرونی پاپیروس، باعث ساییدگی دندان ها می شود.

البته یک فرضیه دیگر هم وجود دارد که می گوید چون در آن سال ها، مسواک و یا وسیله ای برای تمیز کردن دندان ها نبوده معمولا از زبری که این گیاهان ایجاد می کرده اند برای یه اصطلاح مسواک زدن استفاده می کرده اند. کار این زن هم به صورتی بوده که باید دندان های خود را می شسته بنابراین، با استفاده از نمک و ناترون دهان خود را می شسته است. این ترکیب اثری ضد درد هم دارند.

مشاغل زنان مصر باستان بر اساس استناد بر کتب به جای مانده در 7 عنوان خلاصه یم شده که معروف ترین و پر تقاضاترین آن ها، خدمت به تالارهای مذهبی بوده است. همینطور هم می توانسته اند تا نوازنده موسیقی و هنرمند باشند. گروه های عزاداری و ختم هم شغل محسوب می شده است.

درباره شهر مندس در مصر باستان

شهر باستانی مندس در دوره سلسله 29 مصر در قرن 4 قبل از میلاد به عنوان شهری مهم به عنوان مرکز مصر انتخاب شد. برای 5 هزار سال این شهر بسیار مهم بوده است. مندس مرکز اداری، سیاسی، فرهنیگ و اجتماعی مصر باستان نیز بوده است.

برای اطلاع از مطالب بیشتر درباره شغل زنان مصر باستان به این سایت مراجعه فرمایید. ✌

ancient.eu

منبع: الی گشت
انتشار: 25 خرداد 1401 بروزرسانی: 25 خرداد 1401 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 2022

به "مشاغل عجیب زنان در مصر باستان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشاغل عجیب زنان در مصر باستان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید