3200 سال پیش هم مرخصی می گرفتند!
به گزارش لوکو، در جهان باستان شناسی و موزه های مملو از شگفتی، همواره اثری وجود دارد که مخاطبان امروزی را متعجب می کند. یکی از مطرح ترین موزه های جهان، خانه کتیبه ای باستانی است که نام کارگرانی که حدود 3200 سال پیش در مصر باستان از محل کار خود مرخصی می گرفتند، را ثبت کرده است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری ایسنا، به نظر می رسد حاضر نشدن در محل کار به دلیل ابتلا به بیماری، تاریخچه طولانی داشته باشد. با توجه به شواهد کشف شده، کارفرماهای مصر باستان آمار روزهایی که کارمندان در محل کار خود حاضر نشده اند را روی یک کتیبه ثبت می کردند.
کتیبه ای در مجموعه موزه بریتانیا نگهداری می شود که به 1250 پیش از میلاد تعلق دارد، این کتیبه نشان می دهد مصریان باستان چگونه بین شغل و زندگی روزمره تعادل ایجاد می کردند.
روی این کتیبه نام 40 کارمند نوشته شده است و در مقابل نام آن ها، تعداد روزهایی که در محل کار حاضر نشده اند با ذکر دلایلی، همچون ابتلا به بیماری و مسائل خانوادگی ثبت شده است.
این کتیبه نوعی اُستراکون است که با استفاده از سنگ آهک ساخته شده است و روی آن عبارت هایی با خط هیراتیکی با استفاده از جوهر سرخ و سیاه نوشته شده است.
در این کتیبه روزهایی که کارمندان در محل کار حضور نداشته اند با ذکر ماه و روز، به این شکل ماه چهارم زمستان، روز 24 نوشته شده است. در همین روز بود که کارگری به نام Pennub به دلیل این که مادرش بیمار شده بود در محل کار حضور نداشت.
سایر کارمندان به دلیل این که خودشان به بیماری مبتلا شده بودند در محل کار حضور نداشتند. یکی از کارمندان به نام Huynefer مدام به دلیل چشم درد مرخصی می گرفت و شخص دیگری به نام Seba نیز به دلیل این که عقرب او را نیش زده بود در محل کار حضور نداشت. برخی از کارگران نیز برای حضور در مراسم مومیایی کردن اقوامشان در محل کار حاضر نشده بودند.
برخی از دلایلی که برای حضور پیدا نکردن در محل کار روی این کتیبه نوشته شده است، برای محققان قابل توجه و برای مردم امروزی عجیب بوده است، مثل حضور نداشتن در محل کار به دلیل فرآوری کردن نوشیدنی یا عادت ماهانه فرزند و یا همسرشان.
در مجموع 24 خط در یک سمت و 21 خط در سمت دیگر کتیبه وجود دارد. در هر سمت کتیبه، نام 40 نفر نوشته شده است. تاریخ ها با جوهر سیاه به صورت افقی نوشته شده اند و بالای بیشتر تاریخ ها دلیل غیبت هر یک از افراد با رنگ قرمز معین شده است.
منبع: دنیای سفر