طرز تهیه شیرینی قرابیه را به شیوه تبریز و کشور ترکیه امتحان کنید

به گزارش لوکو، شاید وقتی برای اولین بار نام شیرینی قرابیه به گوش شما بخورد، اصلا تصور نکنید که این خوراکی مختص کشور خودمان، آن هم محصول تبریز است. البته شیرینی قرابیه تنها از شیرینی های تبریز نبوده و نمونه هایی از آن در دیگر منطقه ها ایران از جمله قزوین و فراتر از مرزها همانند کشور ترکیه هم تهیه می گردد.

طرز تهیه شیرینی قرابیه را به شیوه تبریز و کشور ترکیه امتحان کنید

در طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز، باید ابتدا بادام را خیس نموده، پوست بگیرید و در غذاساز خرد کنید. بادام ها را با سفیده تخم مرغ، وانیل و شکر مخلوط نموده و داخل دستگاه چرخ گوشت بریزید تا خمیری شکل گردد. خمیر به دست آمده را ورز دهید، به میزان یک اسکوپ از خمیر را برداشته و روی کاغذ روغنی و سینی فر بگذارید. در نهایت شیرینی ها را با خرده های بادام و پسته تزیین نموده و در فر بپزید.

در این مطلب از مجله خبرنگاران به معرفی طرز تهیه شیرینی قرابیه با سه روش پرداخته ایم؛ پس تا سرانجام همراه ما باشید.

شیرینی قرابیه
تعداد نفرات5 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان پخت2 ساعت
میزان سختیزیاد

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی

ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که قرابیه چه نوع خوراکی است یا شیرینی قرابیه چیست؟ قرابیه مخصوص تبریز یک شیرینی سنتی محسوب می گردد، اما به علت مواد اولیه متنوع و البته ظاهر فوق العاده ای که دارد، باید آن را یک شیرینی مجلسی بدانیم.

این خوراکی پرطرفدار ظاهری شبیه کوکی دارد و به علت اینکه از مغزیجات متنوع در تهیه آن استفاده می گردد، یک شیرینی گران قیمت به شمار میرود. در طرز تهیه کلمپه محلی نیز با یک شیرینی شیک و مجلسی روبرو هستیم.

مواد اولیه قرابیه تبریز

برای دستور پخت شیرینی قرابیه تبریز، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سفیده تخم مرغ6 عدد
خلال بادام300 گرم
شکر400 گرم
وانیلنصف قاشق چایخوری
بادامبه میزان کافی
پستهبه میزان کافی
شکربه میزان کافی

دستور پخت شیرینی قرابیه

برای پخت این شیرینی خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: بادام ها را از قبل در آب ولرم بخیسانید و پوست آن ها را جدا کنید.
  • مرحله دوم: فر را با دمای 150 درجه سانتی گراد روشن کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه منتظر بمانید تا گرم گردد.
  • مرحله سوم: بادام ها را با استفاده از مخلوط کن یا غذاساز خرد کنید. البته می توانید این کار را به صورت دستی هم انجام دهید؛ بدین صورت که باید بادام ها را درون کیسه ای پارچه ای بریزید و با گوشت کوب بکوبید.
  • مرحله چهارم: بادام های پودر شده را با سایر مواد از جمله سفیده تخم مرغ، وانیل و شکر به خوبی مخلوط کنید. در ادامه مواد را با استفاده از دستگاه چرخ گوشت دنده ریز چرخ کنید. در این مرحله باید مواد را کم کم داخل چرخ گوشت بریزید و از فشار دادن بیش از حد آن ها خودداری کنید تا روغن بادام خارج نگردد.
  • مرحله پنجم: چرخ کردن را چندین مرتبه تکرار کنید تا ترکیب کاملا خمیری به دست آید. در صورتی که احساس کردید خمیر کمی سفت شده است، می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ به آن اضافه نموده و باز هم مواد را چرخ کنید.
  • مرحله ششم: رنگ خمیر هنگام آماده شدن رو به سفیدی می رود و در این مرحله باید خمیر را ورز دهید.
  • مرحله هفتم: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، از خمیر به میزان یک اسکوپ بردارید و روی سینی قرار دهید. تمام خمیر را به همین شکل و با فاصله روی سینی فر بچینید.
  • مرحله هشتم: برای تزیین شیرینی قرابیه، می توانید از خرده های بادام و پسته و حتی شکر بهره ببرید. ضمناً برای چسبیدن مغزیجات، باید فشار کمی روی سطح شیرینی بیاورید.
  • مرحله نهم: در سرانجام سینی را درون فر قرار داده و اجازه دهید تا شیرینی ها بپزند و رنگ آن ها رو به کرم طلایی برود. مدت زمان پخت این شیرینی بسته به میزان شیرینی و نوع فر بین 15 تا 20 دقیقه متغیر خواهد بود.

شما می توانید این شیرینی خوشمزه را با سفارش آنلاین از کافه به وسیله خبرنگاران ، خریداری نموده و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی تبریز

یکی دیگر از شیرینی های قرابیه مختص تبریز را می توان با مغز گردو تهیه کرد. البته طعم این شیرینی با نوع بادامی آن زمین تا آسمان متفاوت خواهد بود. هر کدام از آن ها لذت خاص خود را دارند و ذائقه های مختلف، ممکن است هر یک از این طعم ها را ترجیح دهند. شاید شما نیز دوست داشته باشید تا شیرینی قرابیه را با طعم دیگری نیز امتحان کنید.

مواد اولیه شیرینی قرابیه گردویی

در طرز تهیه قرابیه گردویی تبریزی این مواد را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
مغز گردو400 گرم
شکر800 گرم
سفیده تخم مرغ12 عدد
آرد برنج1 قاشق غذاخوری
سرکه2 قاشق غذاخوری
وانیلنصف قاشق چایخوری
پودر کیک300 گرم
بیکینگ پودر2 قاشق چایخوری
بادام و پسته خرد شدهبه میزان کافی

دستور پخت قرابیه گردویی

قبل از آغاز به پخت شیرینی قرابیه گردویی تبریزی به این نکته توجه کنید که شاید میزان مواد اولیه زیاد باشد. به همین منظور می توانید میزان هر یک را به نصف کاهش دهید؛ به خصوص اگر برای اولین بار این شیرینی را می پزید. در طرز تهیه قرابیه تبریز، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: مواد یخچالی را حدود 30 دقیقه قبل از استفاده در دمای محیط قرار دهید و فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
  • مرحله دوم: پودر کیک، مغز گردو، شکر و نصف سفیده تخم مرغ را با استفاده از چرخ گوشت ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: یک مرحله دیگر نیز خمیر شیرینی را چرخ کنید، اما این بار نصف دیگر سفیده های تخم مرغ را نیز به آن بیفزایید.
  • مرحله چهارم: در ادامه مواد را درون یک قابلمه بریزید و روی گاز قرار دهید. مواد باید تا حدی داغ گردد، اما به نقطه جوش نرسد.
  • مرحله پنجم: سپس هنگامی که هنوز مواد روی حرارت ملایم هستند، سرکه را به همراه بیکینگ پودر و آرد برنج به ترکیب اضافه نموده و هم بزنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله مواد را از روی گاز بردارید، وانیل را اضافه کنید و اجازه دهید تا ترکیب خنک گردد. در صورتی که مواد غلیظ بود، می توانید کمی سفیده تخم مرغ به آن بیفزایید.
  • مرحله هفتم: خمیر به دست آمده را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • مرحله هشتم: در این مرحله سینی فر را با کره چرب کنید تا آماده گردد. مخلوط را داخل قیف ریخته و با فاصله روی سینی به شکل ساده و یک میزان بریزید. البته به جای قیف می توانید از یک قاشق گود کوچک هم بهره ببرید.
  • مرحله نهم: سپس کوکی ها را با مغز پسته و بادام تزیین کنید و سینی را درون فر قرار دهید. مدت زمان پخت این شیرینی بین 20 تا 25 دقیقه متغیر خواهد بود.
  • مرحله دهم: در سرانجامی تهیه این شیرینی گردویی تبریزی، فر را خاموش نموده و اجازه دهید تا شیرینی حدود 5 دقیقه در فر بماند. به علت حساسیت بالای این شیرینی، آن را پس از خنک شدن با کاردک از سینی جدا کنید.

آموزش قرابیه تبریز به سرانجام رسید و اکنون شما آماده هستید تا این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.

طرز تهیه شیرینی قرابیه ترکیه

شیرینی قرابیه در ترکیه به روش های کاملاً متنوعی فراوری شده و از انواع قرابیه محسوب می گردد؛ به همین علت طرز تهیه قرابیه بسته به نوع شیرینی و مواد اولیه آن متفاوت خواهد بود. از انواع شیرینی قرابیه مخصوص ترکیه می توانیم به قرابیه چرخ و فلک، قرابیه کره بادام زمینی، قرابیه لقمه ای، قرابیه مغزدار، قرابیه پلنگی، قرابیه دارچینی گردویی و قرابیه سیب اشاره کنیم. در ادامه دستور پخت شیرینی قرابیه ساده ترکیه را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم در طرز تهیه قرابیه ساده ترکیه

برای دنبال کردن طرز تهیه قرابیه ترکیه، پیش از هر کاری این مواد را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
کره نرم شده در دمای محیط125 گرم
روغن مایع40 گرم
آرد2 لیوان
پودر قند50 گرم
نشاسته گندم یا نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
وانیل خالصیک چهارم قاشق چایخوری

دستور پخت شیرینی قرابیه ساده ترکیه

برای پخت شیرینی قرابیه ترکیه ای، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه ، پودر قند را به همراه روغن مایع، نشاسته گندم یا جایگزین آن یعنی نشاسته ذرت، کره و وانیل، داخل یک ظرف بریزید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید. (بهتر است برای ورز دادن مواد، از دست بهره ببرید.)
  • مرحله دوم: در ادامه آرد را کم کم داخل ظرف بریزید و با دیگر مواد ترکیب کنید. میزان آرد باید به میزان ای باشد که خمیر به دست آمده نرم و لطیف گردد؛ به همین منظور اگر لازم شد، میزان آرد را افزایش دهید.
  • مرحله سوم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
  • مرحله چهارم: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، شیرینی را به هر فرمی که دوست دارید درآورید و روی سینی بچینید.
  • مرحله پنجم: سینی را درون فر قرار داده و شیرینی ها را به مدت 15 دقیقه بپزید. بعد از پخت، شیرینی ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا خنک شوند. در سرانجام می توانید شیرینی ها را با سس شکلاتی و پودر پسته تزیین کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی قرابیه

در طرز تهیه شیرینی قرابیه نکات و فوت و فن های زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه کار یک شیرینی خوشمزه و حرفه ای باشد:

  • برای شکل دادن به شیرینی، به جای استفاده از قیف، می توانید خمیر شیرینی را داخل قالب بریزد.
  • اگر پس از تهیه خمیر شیرینی قرابیه، خمیر بیش از حد شل شد؛ یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.
  • اگر در طرز تهیه شیرینی قرابیه ، مهارت کافی ندارید؛ ابتدا 2 تا 3 عدد از شیرینی ها را در فر بپزید و زمانی که از پخت صحیح آن ها مطمئن شدید، فرایند شکل دهی به خمیر و تهیه شیرینی را ادامه دهید.

روش نگهداری شیرینی قرابیه

پس از آشنایی با طرز تهیه شیرینی قرابیه، این سوال مطرح می گردد که قرابیه را چگونه نگهداری کنیم؟ شیرینی گرابیه یکی از انواع شیرینی خشک محسوب می گردد که باید آن را در ظرفی درب دار نگهداری کنید. پس از تهیه و خنک شدن شیرینی ها، آن ها را داخل یک ظرف چیده، درب ظرف را محکم کنید و آن را در جایی خشک و خنک بگذارید. البته شیرینی قرابیه را می توان در یخچال هم نگهداری کرد تا ماندگاری آن افزایش یابد.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی قرابیه

برای جلوگیری از خراب شدن و تغییر بافت شیرینی قرابیه، باید آن را در ظرفی خشک و تمیز بگذارید. بعلاوه بافت شیرینی قرابیه در معرض هوای آزاد خشک می گردد؛ پس دقت داشته باشید که درب ظرف کاملا محکم باشد.

سفارش آنلاین شیرینی قرابیه از نزدیک ترین شیرینی فروشی ها

در این مطلب به آموزش شیرینی قرابیه گردویی تبریز و قرابیه ترکیه پرداختیم و نکات تهیه آن را معرفی کردیم. به جای انجام مراحل طرز تهیه شیرینی قرابیه در منزل، پیشنهاد می کنیم که سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران را تجربه نموده و برترین انواع این شیرینی ها را در کمترین زمان ممکن، درب منزل یا به طور کلی در محل آدرس خود، تحویل بگیرید.

اگر تجربه ای در طرز تهیه شیرینی قرابیه دارید، لطفا آن را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

شیرینی قرابیه مال کجاست؟

شیرینی قرابیه یکی از شیرینی های محلی تبریز است که در میان مردم تبریز معروفیت زیادی دارد. البته این شیرینی در بعضی از دیگر شهرهای ایران مانند قزوین هم تهیه می گردد. نوعی از شیرینی قرابیه نیز مختص کشور ترکیه است و در آنجا درست می گردد.

شیرینی قرابیه را چگونه تزیین کنیم؟

برای تزیین شیرینی قرابیه، استفاده از خرده بادام و پسته و شکر انتخاب مناسبی است. بادام و پسته، علاوه بر تزیین شیرینی، طعم آن را نیز بهتر می نمایند.

چگونه از کامل شدن پخت شیرینی قرابیه مطمئن شویم؟

زمانی که رنگ شیرینی ها به کرم و طلایی تغییر پیدا کرد، یعنی پخت آن ها کاملا شده است که این فرایند با توجه به نوع شیرینی و فر شما، بین 15 تا 25 دقیقه طول می کشد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 2362

به "طرز تهیه شیرینی قرابیه را به شیوه تبریز و کشور ترکیه امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی قرابیه را به شیوه تبریز و کشور ترکیه امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید