خوراکی هایی که دشمن قلب هستند
به گزارش لوکو، یک رژیم غذایی دوستدار قلب می تواند خطر بیماری های قلبی را 31درصد کاهش دهد. این رژیم غذایی سالم علاوه بر مواد غذایی سالمی مانند میوه و سبزیجات و ماهی، حذف خوراکی های ناسالم و مضر را هم شامل می گردد. در این مطلب شما را با تعدادی از ناسالم ترین خوراکی ها برای سلامت قلب آشنا می کنیم.
1-نوشیدنی های شیرین
نوشیدنی های شیرین مانند آب میوه، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا به سرعت سطح تری گلیسیرید را در خون افزایش می دهد. طبق اعلام کلینیک مایو تری گلیسیریدها با سفت کردن رگ های خونی و ایجاد تصلب شرایین خطر سکته و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. AHA توصیه می نماید مصرف قندهای اضافی به 5/37 گرم برای مردان و 25 گرم در روز برای خانم ها محدود گردد.
2-سس ها
بسیاری ازسس ها مانند سس گوجه فرنگی و مایونز حاوی قند و نمک اضافی هستند. برای مثال، فقط یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی می تواند حاوی 3.7 گرم قند و 154.2 میلی گرم سدیم باشد. سدیم اضافی با افزایش فشار خون خطر نارسایی قلب را افزایش می دهد. AHA توصیه می نماید مصرف روزانه سدیم افراد به 2.300 میلی گرم در روز محدود گردد.
3-غذاهای سرخ شده
سرخ کردن، حتی سالم ترین مواد غذایی مانند کدو سبز، کلم بروکلی یا میگو را به یک وعده غذایی اشباع از چربی و نمک تبدیل می نماید.براساس تحقیقات علمی خوردن غذاهای سرخ شده به پرفشاری خون، چاقی و دیابت نوع 2 - که همگی عوامل خطر بیماری های قلبی هستند - یاری می نماید. طبق مطالعه ای که در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد مصرف غذاهای سرخ شده به خودی خود خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. بنابراین، بهتر است از دیگر روش های پخت مانند جوشاندن، بخارپز کردن و کباب کردن استفاده گردد.
4-میوه ها و آب نبات شیرین شده
انواع آب نبات مانند پاستیل، لوبیای ژله ای، شکلات شیری یا میوه های خشک شیرین شده، قند اضافی را وارد جریان خون می نماید. برخلاف میوه های تازه که غنی از فیبر، ویتامین ها و دیگر مواد مغذی نیز هستند آب نبات ها در کنار محتوای قندی خود مواد مغذی دیگری ندارند. تمام کاری که آب نبات ها انجام می دهند، افزایش خطر ابتلا به دیابت است که به خودی خود عامل خطر بیماری های قلبی به شمار می آیند.
5-محصولات پخته شده
محصولات پخته مانند نان سفید، نان باگت، کلوچه، پیتزا، شیرینی و خمیر منجمد حاوی چربی های ترانس هستند.در سال 2015، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف چربی های ترانس را به دلیل ایجاد اختلال در تعادل کلسترول و خطر بروز مسائل قلبی خطرناک گفت. این محصولات همچنین به دلیل دارا بودن چربی های اشباع، خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
6-کنسروهای میوه و سبزیجات
مشکل اصلی مواد غذایی کنسرو شده آب نمکی است که مواد در آن نگهداری می گردد.طبق اعلام کلینیک مایو کنترل میزان سدیم دریافتی از این مواد غذایی مهم تر از نمکی است که در پخت و پز استفاده می گردد. همین مشکل درخصوص میوه های کنسرو شده که در آب نمک یا شربت نگهداری می گردد هم صدق می نماید. بنابراین بهتر است از وجود برچسب کم نمک یا کم قند روی این مواد غذایی اطمینان حاصل کنید.
7-غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده موجود در نان سفید، برنج سفید و ماکارونی که فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی سالم خود را از دست داده اند بسیار سریع در بدن به قند تبدیل می شوند و افزایش انسولین و جذب چربی را به همراه دارند. طبق مطالعه ای که در مجله بین المللی پزشکی بالینی و تجربی منتشر شد، مصرف زیاد غلات تصفیه شده به تنهایی خطر ابتلا به بیماری قلبی را 9.4 درصد افزایش می دهد.
8-گوشت های پرچرب و تولید شده
مطالعه ای که در سال 2020 در مجلهJAMA منتشر شد نشان داد مصرف گوشت های تولید شده خطر بیماری قلبی و مرگ را 42درصد افزایش می دهد. همچنین متخصصان رژیم غذایی توصیه می نمایند گوشتی را انتخاب کنید که کمتر از 10درصد چربی داشته باشد. بنابراین بیشتر پروتئین دریافتی شما باید از گوشت قرمز بدون چربی و ترجیحا مرغ یا ماهی باشد.
9-ماست و بستنی پرچرب
هردوی این خوراکی ها منبع قابل توجهی از چربی و قند هستند. برای مثال فقط 100 گرم ماست طعم دار حاوی 13 گرم شکر است. بنابراین، بهتر است ماست ساده کم چرب را انتخاب و خودتان میوه و دیگر مواد اضافی را به آن اضافه کنید. بستنی ها نیز پر از قند و چربی اشباع هستند، بنابراین سطح تری گلیسیرید شما را بالا می برند و حتی می توانند به طور بالقوه منجر به حمله قلبی شوند.
منبع: همگردی