آیا نوشیدن قهوه با معده خالی مضر است؟
به گزارش لوکو، شنیده ایم که نوشیدن قهوه پیش از خوردن صبحانه هنگام صبح می تواند به مخاط معده آسیب برساند. آیا این درست است؟ بسیاری از افراد لذت بردن از یک فنجان قهوه تازه دم نموده در اول صبح را راهی غیر قابل مذاکره برای شروع روز خود می دانند. با این وجود، این روز ها در رسانه های اجتماعی ادعا های زیادی درباره قهوه مطرح می گردد این که یک جرعه قهوه بدون خوردن غذا می تواند به روده شما آسیب برساند یا به بیماری ها و عوارض دیگری مانند نفخ، جوش پوستی، ریزش مو، اضطراب، مسائل تیروئید یا عادت ماهانه دردناک بیانجامد و حتی باعث بروز ناباروری گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز، کیم بارت استاد فیزیولوژی و زیست شناسی در دانشکده دیویس در دانشگاه کالیفرنیا می گوید:پژوهشگران از دهه 1970 میلادی به آنالیز فواید و مضرات نوشیدن قهوه به ویژه در ارتباط با روده پرداخته اند. انجمن گوارش آمریکا اشاره نموده که خوشبختانه معده می تواند انواع محرک ها از جمله قهوه را تحمل کند.
دکتر بارت می افزاید: معده راه های زیادی برای محافظت از خود دارد. برای مثال، یک لایه مخاطی ضخیم ترشح می نماید و سپری قدرتمند بین پوشش معده و هر آن چیزی که می خورید ایجاد می نماید. او شرح داد که این سپر هم چنین از معده در برابر محیط اسیدی طبیعی خود که به منظور تجزیه مواد غذایی ضروری است محافظت می نماید. او می گوید:برای این که این که سیستم دفاعی معده از بین برود باید یک ماده بسیار خشن مصرف کنید، زیرا دائما در محیطی بسیار نامطلوب و مضر واقع شده است. معده کار خود را این گونه انجام می دهد.
قهوه چگونه بر روده تاثیر می گذارد؟
دکتر بایرون کرایر رئیس مرکز تحقیقات پزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه بیلور در دالاس می گوید: مواد محرکی مانند الکل، دود سیگار و دارو های ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن به عنوان موادی شناخته شده اند که مکانیسم های دفاعی طبیعی معده ما را تغییر داده و به پوشش داخلی آن آسیب می رسانند.
آزمایشگاه تحقیقاتی تحت نظارت او در درک این که چگونه دارو های مختلف و سایر مواد شیمیایی می توانند به معده و روده کوچک آسیب برسانند تخصص دارد. در حالی که بعضی محرک ها می توانند معده را در برابر تشکیل اسید و زخم آسیب پذیرتر سازند چندین مطالعه بزرگ نشان می دهند که این مورد درباره قهوه صدق نمی نماید. برای مثال، نتیجه مطالعه ای اجرا شده در سال 2013 میلادی روی بیش از 8 هزار نفر که در ژاپن سکونت داشتند هیچ ارتباط معناداری بین مصرف قهوه و ایجاد زخم در معده و روده را حتی در میان افرادی که سه فنجان یا اندازه بیش تری قهوه در روز می نوشیدند نشان نداد.
دکتر کرایر گفته بود:قهوه حتی به شکل غلیظ آن به احتمال زیاد آسیبی عینی به معده وارد نمی سازد. با این وجود، قهوه روی روده تاثیر می گذارد و باعث تحریک حرکات روده شده و فراوری اسید در معده را افزایش می دهد. در خارج از روده کافئین قهوه به عنوان عاملی تاثیرگذار در افزایش ضربان قلب و فشار خون شناخته شده است. اگر قهوه را پیش از زمان خوابیدن بنوشید خواب شما را مختل خواهد نمود. دکتر کرایر می گوید:با این وجود، این تغییرات موقتی هستند.
آیا افزایش اسید معده مسئله ای ایجاد می نماید؟
دکتر بارت می گوید: نوشیدن قهوه با معده خالی بعید است که به معده شما آسیب برساند، اما از جنبه نظری می تواند باعث احساس سوزش سر دل گردد. اگر غذا خورده باشید یا قهوه خود را با شیر یا خامه بنوشید این مواد به ایجاد بافر یا حائلی یاری می نمایند که باعث خنثی شدن اسید ایجاد شده در نتیجه نوشیدن قهوه در معده یاری خواهد نمود. دکتر بارت می گوید:بنابراین، نوشیدن قهوه (به ویژه قهوه سیاه) در صورتی که معده تان خالی باشد و غذا نخورده اید بیش از زمانی که آن را با شیر یا همراه با غذا می نوشید باعث کاهش Ph و در نتیجه اسیدی تر شدن محیط معده می گردد.
اگرچه کاهش اندک Ph مسئله ای برای پوشش معده تان ایجاد نمی نماید، اما می تواند برای پوشش مری شما مشکل ساز باشد، زیرا مری در برابر اسید آسیب پذیرتر است. علاوه بر این، نتیجه چندین مطالعه نشان داده که قهوه باعث اصطلاحا شُل شدن اسفنکتری گردد که مری را به معده متصل می نماید. در نتیجه، این مجرا باز شده و از جنبه نظری می تواند به اسید معده اجازه دهد راحت تر به سمت بالا به سوی مری پاشیده شده و علائم ناخوشایندی، چون سوزش سر دل را ایجاد کند.
با این وجود، حتی در این مورد نیز داده های قطعی ای وجود ندارند. نتیجه آنالیز 15 پژوهش انجام شده در سراسر اروپا، آسیا و ایالات متحده در سال 2014 میلادی هیچ ارتباطی را بین مصرف قهوه و علائم سوزش سردل نشان نداده بود در حالی که در مقابل، نتیجه مطالعه ای انجام شده در سال 2020 میلادی با استفاده از داده های به دست آمده از بیش از 48 هزار پرستار زن خطر بالاتری از آشکار شدن علاوم سوزش سردل را در میان مصرف نمایندگان قهوه نشان داد.
برای درک این که قهوه چگونه ممکن است بر مری تاثیر بگذارد دانشمندان شرایطی به نام مری بارت (اختلالی است که بر روی مری تاثیر می گذارد. در صورت ابتلا به مری بارت انواعی از سلول ها جایگزین سلول های طبیعی قسمت تحتانی مری می شوند) را برای مثال، در افرادی که مسائل طولانی مدت رفلاکس اسید معده دارند آنالیز کردند. در این شرایط سلول های پوشاننده مری به سلول های سخت تر و شبیه معده تبدیل می شوند تا از خود در برابر اسید محافظت نمایند.
این تغییرات می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد به خصوص اگر سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید یا آن که سیگار استعمال کنید. با این وجود، مطالعه ای انجام شده در سال 2016 میلادی روی کهنه سربازان در ایالات متحده هیچ رابطه مشابهی با مصرف قهوه پیدا نکرد. پژوهشگرانی که آن آنالیز را انجام دادند به این نتیجه رسیدند که در خصوص شرایط مری بارت اجتناب از نوشیدن قهوه احتمالا اقدامی مفید و کارساز نخواهد بود.
پس من باید چه کار کنم؟
متخصصان گوارش از نظر عملی به بیماران توصیه می نمایند که به علائم خود توجه نمایند. اگر پس از نوشیدن قهوه به طور مداوم متوجه درد سوزشی در قفسه سینه یا طعم ترش در دهان خود شدید ممکن است لازم باشد مصرف قهوه را کاهش دهید یا در کنار آن مصرف یک آنتی اسید را در نظر بگیرید. افزودن قدری شیر یا خامه یا خوردن یک لقمه کوچک غذا همراه با فنجان قهوه صبحگاهی می توانند یاری نماینده باشد.
با این وجود، اگر هیچ علامتی مشاهده نمی کنید احتمالا در زمره افرادی هستید که پس از نوشیدن قهوه رفلاکس قابل توجهی را تجربه نمی نمایند و می توانید در آرامش به نوشیدن آن ادامه دهید. دکتر کرایر به طور منظم از نوشیدن قهوه به صورت لاته یا کاپوچینو لذت می برد. او می گوید وجود شیر در قهوه تلخی آن را کاهش می دهد. او می افزاید:به طور کلی نوشیدن قهوه فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله آن که با طول عمر، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی و محافظت در برابر بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان کبد، پروستات، سینه و سرطان روده بزرگ مرتبط است. دکتر کرایر می افزاید:به منظور مقایسه شواهد بسیاری بیش تری برای فواید قهوه در قیاس با مضرات آن وجود دارد. این چیزی است که ارزش آن را دارد در نظر داشته باشید.
منبع: فرارو