مصرف روغن های جامد باعث سکته قلبی می شود

به گزارش لوکو، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود پس برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نکنید.

مصرف روغن های جامد باعث سکته قلبی می شود

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی افزود: مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید های چرب اشباع در رگها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود.

وی گفت: بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد هم چنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان را افزایش می دهد.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف خانگی روغن ­های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی­ شود، ادامه داد: روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتا در قنادی ها کاربرد دارد، اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان­ ها را بدنبال دارد. اگر چه این روغن­ ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده ­اند که مقدار اسید های چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نمود: روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس داشته و مصرف آن ها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را بدنبال دارند بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.

وی شرح داد: توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود و چربی های مایع، فرایند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند.

به گفته عبداللهی، روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب ضروری است، را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند و مصرف روغن های مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 11 تیر 1400 بروزرسانی: 11 تیر 1400 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 1639

به "مصرف روغن های جامد باعث سکته قلبی می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف روغن های جامد باعث سکته قلبی می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید