تور دهلی: افسانه پنهان جشنواره رنگ ها در هند چیست؟

به گزارش لوکو، جشنواره رنگ ها در هند از پرطرفدارترین مراسم های تاریخی و مذهبی این کشور است که هرساله برگزار می گردد. علت برگزاری این جشن در افسانه های هندوها پنهان شده است.

تور دهلی: افسانه پنهان جشنواره رنگ ها در هند چیست؟

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

از مهم ترین جاذبه های تبلیغاتی و گردشگری هند، برگزاری جشنواره رنگ ها یا جشن هولی است که هرساله در دو روز متوالی در انتها زمستان جشن گرفته می گردد. در این روز مردم هند به ویژه هندوها در کنار هم جمع می شوند و به پایکوبی و خواندن آواز مشغول می شوند و دوستان و اقوام یکدیگر را با آب و پودرهای رنگ، رنگی می نمایند.

برندهای معروفی همانند سونی و کانن برای تبلیغات خود از این جشن رنگ ها استفاده نموده اند. خدمه هواپیمایی بریتانیا نیز این جشنواره را در میان مردم هند جشن گرفتند. کریس مارتین نیز خواننده گروه کولدپلی در ضبط یکی از موزیک ویدیوهای خود از این جشنواره استفاده نموده است.

اما جالب است که بدانیم جشن رنگ ها یا هولی چیست و چرا هندی ها آن را جشن می گیرند؟

هولی جشنی برای هندوها است که به مناسبت آغاز فصل بهار آن را برپا می نمایند. این جشنواره از مراسم های آیینی و باستانی هند است که در سراسر کشور هند جشن گرفته می گردد و براساس اشعار تاریخی موجود، قدمت آن به قرن چهارم می رسد. امپراتور هند، هارشا، به تفصیل در قرن هفتم به معرفی این جشن پرداخته و درباره آن متنی نیز نوشته است و از آن با نام راتناوالی یاد نموده است. بخشی از نوشته او این چنین است:

جشنواره بزرگی از زیبایی ها است که هیجان را به ارمغان می آورد. مردم شهر در حال پایکوبی هستند. همه چیز به رنگ های قرمز و زرد است و هوا پر شده از پودرهای رنگ و بوی خوش عطر...

جشنواره رنگ ها اگرچه یک جشن هندویی است اما به وسیله تمام مردم کشور هند جشن گرفته می گردد. بچه ها والدین خود را و زنان همسران خود را به رنگ های متنوع آغشته می نمایند. در این جشن تمامی اختلافات طبقه ای و اعتقادی کنار گذاشته می گردد و همگی در کنار دوستان و خانواده های خود سرگرم می شوند.

این جشن از تعطیلات ملی کشور هند است که در آخرین زمان سال که ماه کامل می گردد، براساس تقویم هندوها که معمولا ماه مارس است، برگزار می گردد. در بعضی منطقه ها مانند اوتار پرادش این جشنواره به مدت یک هفته طول می کشد.

ریشه های این جشنواره را می توان در افسانه های هندوها پیدا کرد. افسانه ای از پادشاه هیران یاکاشایپ و شیطانی با نام هولیکا وجود دارد که بعضی معتقدند ریشه این جشن از آن است. این پادشاه باور داشت که حاکم دنیا است و بر همه خدایان رجحان دارد اما پسرش پیرو خدای ویشنو بود و پدرش را ترک می نماید تا اینکه پادشاه با یاری شیطانی با نام هولیکا تصمیم به قتل پسرش می گیرد. در این طرح قتل، برنامه ریزی می گردد تا پسر پادشاه به وسیله هولیکا به آتش کشیده گردد و خود هولیکا چون شالی داشت که او را از سوختن حفظ می کرد، می توانست زنده بماند. اما این نقشه با شکست روبرو شد و پسر به وسیله خدای ویشنو زنده ماند و شیطان کشته شد. پس از آن ویشنو پادشاه را می کشد و پسرش بر تخت پادشاهی می نشیند. این افسانه پیروزی خیر بر شر را نشان می دهد و این جشنواره هم با هدف پیروزی تاریکی بر روشنایی برگزار می گردد. امروزه به صورت نمادین این شیطان، هولیکا را به آتش می کشند و از خاکستر آن بر بدن خود می زنند تا از بدی ها دور شوند و در روز بعد مردم با پرتاب رنگ به یکدیگر به شادی می پردازند.

افسانه دیگری نیز وجود دارد که ممکن است این سنت پرتاب رنگ از داستان عاشقانه این افسانه رادا و کریشنا الهام گرفته شده باشد. کریشنا خدای هندو به خاطر داشتن رنگ پوست آبی تیره نسبت به پوست زیبای رادا به مادرش شکایت می نماید. مادر او برای تسلی غم پسرش پوست بدن رادا را رنگ می نماید. امروزه می گویند رنگ کردن عزیزان در این جشن از همین داستان الهام گرفته شده است.

منبع: کجارو / edition.cnn.com
انتشار: 30 دی 1400 بروزرسانی: 30 دی 1400 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 1887

به "تور دهلی: افسانه پنهان جشنواره رنگ ها در هند چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور دهلی: افسانه پنهان جشنواره رنگ ها در هند چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید