اتحاد کردها و اسد علیه تجاوز ترکیه

به گزارش لوکو، کردهای شمال سوریه در پنجمین روز از حملات بی امان ارتش ترکیه و شبه نظامیان حامی آن، دست کمک به سوی دمشق دراز کردند؛ دستی که بشار اسد آن را به گرمی فشرد و فرمان گسیل نیروهای زبده ارتش سوریه به مرزهای شمال کشورش را صادر کرد تا مانع پیشروی ها و حملاتی گردد که از چهارشنبه هفته پیش تا صبح دیروز 164 کشته برجا گذاشته بود.

اتحاد کردها و اسد علیه تجاوز ترکیه

اکنون با ورود ارتش سوریه به مرزهای شمال سوریه، کار برای ارتش ترکیه و نیروهای تحت حمایت آنان سخت خواهد شد. بویژه اگر روسیه که در دو روز گذشته با درخواست نمودها برای حمایت از خود روبرو شده بود، اقدام به اعلام منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه کند.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه سانا، نیروهای ارتش سوریه که روز یکشنبه پیش از توافق با نمودهای این کشور وارد منبج و عین العرب (کوبانی) شده بودند، در پی توافق دمشق با نمودها حضور خود در شمال سوریه را وسعت بخشیدند و وارد مناطقی شدند که در سال های اخیر به دلیل بحران داخلی سوریه، حضوری در آنها نداشتند. اولین و یکی از مهم ترین این شهرها، تل تمر در شمال غربی حسکه بود. شهری که در راستا میانبر استراتژیکی واقع شده است که شرق و غرب را به هم متصل می نماید و در 35 کیلومتری جنوب شرق رأس العین واقع شده است و به همین دلیل، یکی از اهداف اصلی عملیات ترکیه بود. ساکنان تل تمر با استقبال گسترده خود پذیرای سربازان ارتش سوریه شدند. نیروهای ارتش سوریه همچنین در روستاها و شهرهای شمال، جنوب و جنوب غربی رقه و الطبقه مستقر شدند و کنترل فرودگاه السبق را در دست گرفتند. ورود ارتش سوریه به شهر عین عیسی هم با استقبال مردمی روبرو شد که در ورودی این شهر تجمع نموده بودند. در قامشلی و حسکه نیز پرچم های کشور سوریه پس از 5 سال برفراز ساختمان ها و مدارس به اهتزاز درآمد. در همین حال بعضی منابع از استقرار ارتش سوریه در روستاهای جاموس و وریده خبر دادند. ایسنا نیز به نقل از روزنامه سوری الوطن نوشت، ارتش سوریه بعد از محاصره منطقه الساجور و بستن خط ارتباطی تروریست های وابسته به ارتش ترکیه، وارد منبج شد. گزارش ها همچنین حاکی است به جز ارتش سوریه، ارتش روسیه نیز در محور ساجور در منبج مستقر شده است. این در حالی است که خبرگزاری رویترز گزارش داد اعضای تیم دیپلماتیک امریکا، شمال شرق سوریه را ترک کردند. پیش تر یک هزار نیروی امریکایی که در این منطقه حضور داشتند، پایگاه های خود را ترک نموده بودند. تاکنون حدود 150 نفر از این نیروها وارد عراق شده اند.

ورود ارتش سوریه به این مناطق در شرایطی صورت گرفت که یکشنبه شب به محض انتشار خبر توافق نمودها و دمشق و تحویل مناطق کردنشین به ارتش سوریه، نظامیان ارتش ترکیه و شبه نظامیانی که از سوی این کشور حمایت می شوند، حرکت خود را به سوی منبج شروع نموده بودند. این در حالی است که یاسین اوکتای، مشاور اردوغان احتمال برخورد نظامی میان ارتش ترکیه و ارتش سوریه در شمال شرق این کشور را بعید ندانسته است. دیروز نیز در پی ورود ارتش سوریه به مناطق شمالی این کشور، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با تأکید بر اینکه در حال تصمیم گیری درباره انجام عملیات در منبج است، گفت: منبج هنوز از وجود شبه نظامیان کرد پاکسازی نشده و بنابراین نیروهای ارتش ترکیه و نیروهای ارتش آزاد، آماده حمله به این شهر هستند تا شهر را به ساکنان عرب آن بازگردانیم. البته ما قصد ماندن در این شهر را نداریم.

اردوغان در عین حال ابراز امیدواری کرد در منطقه عین العرب (کوبانی) دچار مسئله ای نشوند. اردوغان همچنین با اشاره به واکنش های تندی که آلمان و فرانسه در روزهای گذشته نسبت به عملیات چشمه صلح نشان دادند، دیگر بار نمودهای سوری را تروریست خواند و تأکید کرد: ما یک کشور عضو ناتو هستیم و طبق ماده 5 این بلوک (بر اساس این ماده، اعضا ملزم به حمایت از دیگر اعضا در شرایطی که خطری آنها را تهدید می نماید،هستند) ما عضوی هستیم که خطری ما را تهدید می نماید. پس ناتو باید در کنار ما باشد. در شرایط فعلی هم ناتو باید تصمیم بگیرد که می خواهد با ما باشد یا با تروریست ها. این در حالی است که وزارت خارجه آلمان اعلام نموده است: هیچ توجیه حقوقی برای عملیات چشمه صلح نمی بیند.

ورود ارتش سوریه به مناطق کردنشین شمال این کشور پس از آن صورت گرفت که به توافقی جامع با نمودها دست یافت. توافقی که خبر آن در قالب بیانیه اداره خودمختار نمودها در شمال سوریه، در مناطق کردی منتشر شد. اداره خودمختار نمودها در این بیانیه تأکید کرد: همپیمانان ترکیه طی پنج روز گذشته شنیع ترین جنایت ها را در حق مردم بی دفاع مرتکب شده اند. اکنون استقرار ارتش سوریه ضمن توافق با نیروهای سوریه دموکراتیک برای مقابله با حمله ترکیه انجام شده است. از وظایف دمشق حفظ مرزها و حاکمیت ارضی کشور است.

ادامه واکنش های اروپایی

دیروز سه روز پیش از نشست سران اتحادیه اروپا وزرای خارجه این اتحادیه نشستی برگزار کردند که عملیات ترکیه موسوم به چشمه صلح از موضوعات اصلی آن بود. وزاری خارجه آلمان و فرانسه پیش از این نشست، به همراه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر لزوم تصمیم گیری اروپا درباره حملات ترکیه به مناطق شمال سوریه تأکید کردند. در همین ارتباط موگرینی، دستور کار نشست در این خصوص را آنالیز حمایت از روند سیاسی در برابر تنش های نظامی خاطرنشان کرد. این در حالی است که جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا که کشورش سومین صادرکننده سلاح به ترکیه است، خواستار تحریم تسلیحاتی ترکیه شده است. پیش تر 5 کشور اروپایی هلند، فنلاند، نروژ، آلمان و فرانسه صادرات سلاح به ترکیه را ممنوع نموده بودند.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 4 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: luku.ir شناسه مطلب: 474

به "اتحاد کردها و اسد علیه تجاوز ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتحاد کردها و اسد علیه تجاوز ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید